Els triatletes menors

L’escola de triatló de Lô Esport és l’únic lloc de Menorca on els fillets poden practicar aquest esport

Fins ara a Menorca el triatló havia estat cosa d’adults. Lô Esport, però, ha estat el club pioner aquesta temporada en la iniciació de fillets en la triple modalitat esportiva de nedar anar en bicicleta i córrer.

Per fer-nos cinc cèntims de la situació del planter d’aquesta secció del club, nosaltres hem parlat amb Paco Arnau, un dels triatletes més en forma del moment a l’illa, que també exerceix com un dels entrenadors de Lô Esport: «Mira, et cont una mica com està la cosa, com ho veig jo i què ens agradaria.»

I és que com dèiem, el triatló a Menorca ha estat cosa d’adults. Hi havia alguns cadets i juvenils, d’edats compreses entre els 15 i els 18 anys, ja que està permès que competeixin en algunes modalitats entre els adults, però pocs. «En canvi, sempre que fem una competició o una cursa d’entrenament, s’hi apuntaven mols fillets, que venien amb moltes ganes i s’ho passaven molt be», ens explica en Paco. A partir d’aquí, van començar a pensar a «poder fer una escola de triatló per a fillets, que seria la primera a l’illa».

El des Castell també ens explica un detall que va ser clau perquè tot açò agafés forma: «Els pares dels fillets d’atletisme i de ciclisme ens ho reclamàvem.» I així van decidir tirar endavant: «Hem començat a mitjan setembre i la cosa ha anat molt millor del que pensàvem. Ja tenim quasi 20 fillets i filletes amb edats d’entre els 7 i els 14 anys. Vénen amb moltes ganes i s’ho passen molt bé.»

Per fer-ho possible i donar possibilitats, a més, ofereixen un ventall de possibilitats de combinació de dies per practicar cada modalitat. Hi ha l’opció de fer dos dies d’atletisme, dos de ciclisme i un de natació. Però també hi ha l’opció de fer-ho a Maó o a Alaior o combinar els dos llocs. «També poden combinar els dies com vulguin, per si no volen fer tots els dies que oferim. Per exemple, poden fer només tres dies, un de cada», rebla el tècnic.

Lô Esport ja havia estat pioner a incloure proves infantils en les competicions que organitza. Així, per exemple, les dues edicions del Duat-Lô de Son Bou ha tingut prova infantil. A més, la intenció és continuar apostant per les proves per a infants i que els fillets que s’entrenen fort cada setmana tinguin la possibilitat de posar-se a prova en competició: «Inclourem curses de fillets a totes les proves oficials que fem, també organitzarem entrenaments de triatló, duatló o aquatló cada mes. N’intentarem fer almanco un a l’any.» Així mateix, la constatació de tot plegat és que el proper Duatló de Torralba —una prova de nova creació que organitza el club i està previst per al dia 28 de novembre— inclou competició infantil.

I amb tot, tal com ens diu en Paco, sembla que n’estan tots prou contents: «La veritat és que ens ho estem passant molt bé, tant ells com nosaltres i estem amb moltes ganes.» Idò, que duri!

 

12180125_10153606159481900_2075949464_n.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s