La 261 WM arriba a Menorca mitjançant un entrenament el dia 20 de febrer

El moviment de foment de l’esport entre les dones durà a terme una sessió preparatòria, oberta i gratuïta, aquest dissabte a les 17.00 h a la pista d’atletisme de Maó

Córrer no és cosa d’homes, és per a totes les persones, independentment de sexe, tendència sexual, edat o classe social. I per reivindicar el paper de la dona en el món runner va aparèixer a Palma el 2014 la cursa pionera al món 261 Women Marathon, només per a participants femenines. L’objectiu és donar a totes les dones l’oportunitat de viure una experiència dissenyada per elles i especialment per a elles: una experiència desafiadora però amistosa, dura però accessible.

El nom el rep en honor a la primera dona que va finalitzar de manera oficial una marató. El 1967 Kathrine Switzer es va inscriure a la marató de Boston sense saber que a les dones no se’ls permetia córrer. Quan el director de cursa la va veure duent un dorsal oficial va entrar en còlera i va atacar Kathrine. Ella, però, va mantenir el dorsal i va acabar la cursa. El seu número era el 261.

Però el repte de la marató, els 42,2 quilòmetres, s’ha d’entrenar de valent. Per aquest mateix motiu i també per donar-se a conèixer, des de l’organització de la cursa —enguany es disputa el dia 10 d’abril i disposa de la modalitat de marató (42,2 km), mitja (21,1 km) i 10 km— programen entrenaments organitzats arreu de Mallorca, com ara Andratx, Calvià, Pollença i Palma, o més enllà, com València, Madrid, Londres i properament Menorca.

El proper l’entrenament, que és completament gratuït, es durà a terme aquest dissabte 20 de febrer a la pista d’atletisme de Maó a les 17.00 hores. L’experiència s’ha concretat amb la col·laboració altruista del club Lô Esport, que ha gestionat l’espai i el material. L’entrenament està pensat per IMG-20160215-WA0014.jpga dones i s’adaptarà a tots els estats de forma i a totes les edats. «S’adapta a les dones que van caminant i a les dones que ja corren habitualment. De menys a més, l’objectiu és fomentar l’esport entre les dones», explica la mallorquina Carmen Trillo, entrenadora i responsable de 261 WM que vindrà a Menorca a dirigir l’entrenament, juntament amb tècnics d’aquí. A Mallorca fins i tot hi ha dones de més de 70 anys i una de més de 90 anys que s’entrenen periòdicament amb el grup.

I és que la 261 WM ha transcendit de  ser una simple cursa anual a ser un moviment de dones que fan quedades per sortir a córrer: «Va començar amb la cursa i ara ja és un moviment. La comunitat creix, es creen llaços.» Hi ha més de 200 dones de tots els nivells només a Palma que surten a entrenar-se almanco una vegada al mes amb la 261 WM i l’any passat ja van participar de la cursa més de 1.200 dones, provinents de llocs distants com «Alemanya, França, les Canàries o Astúries». L’objectiu d’aquest any serà superar les 2.000 participants. Tot un repte pel qual totes les menorquines poden aprofitar per preparar-se aquesta jornada de dissabte d’una manera diferent i distesa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s